Bu Blogda Ara

25 Şubat 2012 Cumartesi


‎ 
Evlilikler zaman içinde esnemeye ve eşlerin birbirine karşı ilgisinin azalmasına neden olabilir. Bu sorunla baş etmek için önlemlerinizi almalısınız.

Dışarıda yemek yiyen evli çiftleri gözlemleyin. Bazılarının hiç konuşmadığını, sadece yemek yediğini görürsünüz. İletişimleri tükenmiştir. Başka yerlere bakar, başka şeylerle oyalanırlar.

Bazı çiftler birlikte yaşarlar ama yalnızdırlar. Kimi içeride televizyon seyrederken, diğeri bilgisayarın başında oturur. Birbirlerinin ne yaptıklarından habersizdirler. Gece uykusu gelen yatıp uyur. Diğeri televizyon karşısında koltuk üstünde uyuyakalır.

Çiftler sürekli iç içe, dip dibe olmak zorunda değildir. Tam tersi, kişilerin bireysel zamanlarını korumaları, ilişkilerinin sağlıklı yürüyebilmesi için gereklidir. Ancak mutlaka birlikte zaman geçirmek ve bu geçirilen zamanı birbirleriyle paylaşarak yaşamaları gerekir.

Akşam eve dönen çiftler, bütün gece bir arada olmak zorunda değillerdir. İş sebebiyle veya başka nedenlerden ayrı vakit geçirebilirler. Ancak tüm bu ayrı kalma durumuna rağmen, mutlaka birbirilerine kısa da olsa biraz zaman ayırmaları gerekir.

Birbirilerini dinleyerek, konuşarak, eşlerine konsantre olarak belli bir süreyi birlikte yaşamaları, evliliğin kalitesi ve huzurlu devam edebilmesi için şarttır.

Sürekli birbirinden kopuk yaşayan çiftlerin, evlilikleri bir dönem sonra sevgiden ve ilgiden yoksunlaşmaya, diyalogsuz ve ruhsuz bir ilişki haline dönüşmeye başlar.

Evlilik sadece aynı evi paylaşmak değildir. Bir hayatı paylaşmak, zorlukları birlikte aşmak demektir. Bu yolda yürürken, eşinize güven ve saygı duymanız gerekir. Bunu sağlayan temel unsurlardan biri de, karşılıklı olarak dürüstlük, açıklık ve iletişim kurabilmektir.


Evliliğinizin sağlıklı ve mutlu yürümesi için, karşılıklı olarak iletişiminizin devamlılığına ve güvenli bir ilişki için birlikte zaman geçirmeye önem verin.

Candan Ünal dan ALINTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder