Bu Blogda Ara

2 Aralık 2012 Pazar




SEVGİ AĞACI
Hayatta her şey olabilirsiniz. Tek dileğiniz mutlu olmak olsun. İçinizde kocaman bir sevgi ağacı yeşertin. Onu her gün sevgiyle, ilgiyle, hoşgörü ile anlayışla, saygıyla ve sabırla sulayın. İnanın kök salıp tüm hücrelerinize hüküm etmesi kaçınılmazdır.

İçinizdeki enerjiyi olumlu kullanın. Olumsuzlukları bir tarafa atın. Tamamen sıyrılın olumsuz düşüncelerden. İçinizdeki sevgi çiçeklerini soldurmayın... Hayatı olduğu gibi kabullenin, gülümseyin. Kendinize saygı duyun, kendinizi sevin. Şöyle bir düşünün; insansınız yaratılmışların en güzeli, bir kalp taşıyorsunuz. Çok şükür bütün uzuvlarınız sağlam ve ayaktasınız. Kimseye muhtaç değilsiniz. Bu yetmez mi mutlu olmanız için? Hayata olumlu pencereden bakarsanız, her şeyi başarırsınız. Atın karamsarlığınızı üzerinizden. Siz kendinize güvenin, kendinizle barışın. Geniş düşünün, evrende olmayacak hiç bir şey yok.


Küçük şeyleri kafanıza takıp da dert edinmeyin kendinize. Düşünün bakalım; kafanıza taktığınız bu küçük şeylerin, bir yıl sonra sizin için bir anlamı olacak mı? Küçük şeylerle ufkunuzu daraltmayın. Büyütmeyin sorunları içinizde. Sevgi dolu bakın her şeye, sık sık gülümseyin. İnanın hiç de zor değil.

Siz tebessümün ve gülücüklerin en güzelisiniz. Siz mutluluğunuz ta kendisisiniz...


Eğer ben bunları içim yanarken ve hiç bir hayalimin gerçekleşmemesine rağmen yazabiliyorsam, sende içindeki sevgi ağacını sulayabilirsin. Sevmekten asla vaz geçme. İllede bir yerde senin onu sevmesini bekleyen biri vardır.
Henüz hayatına girmemiş olsa bile.