Bu Blogda Ara

9 Mart 2012 Cuma

‎"Sana güvenen bir insana yalan söyleme. Sana yalan söyleyen bir insana asla güvenme."


biraz anlayış yahu.....


sizi seven insanlara biraz daha itina ile davranın. Onların ufak tefek hatalarını ya onlara yardım ederek el birliği ile çözün yada mümkünse görmemezlikten gelin. Mutlaka onların da kendince haklı oldukları yönleri vardır. Herkes bu dünya ya tertemiz bir melek olarak geliyor. bazı yaşadıkları vardır, onları böyle yapan, yada bazı anlatamadıkları korkuları vardır, sizlerin aklının ucundan dahi geçmeyen.

Herkesin bu dünyaya bir geliş nedeni var. Yane herkesin kendine göre bir görevi. Kimseyi kınamayın, kimseyi hor görmeyin. Herkes yaradanın onlara laik gördüğü bir ruhu taşıyor. Bunu unutmayalım lütfen!
Kimse kimseyi zorla sevmek zorunda değil ama biraz daha anlayışlı ve iyi davranmak hepimizin elinde. Kalp kırmak çok çirkin bir davranış. Buna kimsenin hakkı olmadığına var gücümle inanıyorum. 

Karşınızdakinin belkide size ihtiyacı vardır, hatta belkide anne babadan mahrum, yetimdir. Size sığınmıştır, size yüreğini emanet etmiştir. Size verilen bu pahı biçilmez emanetin değerini bilin. Siz bilirseniz söz veriyorum karşınızdaki de bilecektir.

Tek bir doğru yol vardır oda iyilik yapmaktan geçer. Siz her ne kadar iyi olursanız o kadar iyilikle karşılık veren insanlar sunucaktır rabbim karşınıza. Hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz. Hane bir laz atasözü derki: iyilik yap denize at. Haluk bilmezse baluk bilir değerini :)

İyi ve doğru olmaktan vaz geçmeyin. İçinizden kötülük, kin ve nefret gelse dahi, yüreğinize devredin. Yaradan onun içine, gereken merhameti mutlaka katmıştır.

İyilik daima sizinle olsun..... 

Sevgi ve Saygılarımla

Dip Not: Mutlu etmek, mutlu olmanın en güzel yolu. Bir deneyin ;-)







Çıkar gözetmeyen iyilik, en yüksek ve en güzel faizi getirir...
Goethe










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder