Bu Blogda Ara

19 Mart 2012 Pazartesi

Her Aşkın Devamı Evlilik mi?






İyi bir aşk evlilikle mi devam etmeli? İyi bir aşık olmak, iyi bir eş olmak anlamına gelir mi?

Hayat hepimize farklı sorumluluklar yüklüyor ve hepsinde başarılı olmamız pek mümkün görünmüyor. Üstümüze aldığımız sıfatlar, bizi tanımlamıyor ama görevimizi belli ediyor.
İyi bir sevgili olabilir ancak iyi bir eş olamazsınız. İyi bir dost olabilirsiniz ancak iyi bir evlat olamazsınız. İyi bir anne olabilir ancak iyi bir sevgili olmazsınız. Bu kavramları iyi değerlendirmek gerekir.
İlişkiler de benzer sıfatları taşırlar. Aşk dolu bir ilişki, evliliğe gittiğinde tahmin ettiğiniz kadar mutluluk verici olmayabilir. İlişkinizin hangi yönlerinin güçlü olduğunu belirleyin.
Evlilik, bir çeşit ortaklıktır ve bu ortaklık, ömrün sonuna kadar devam edebilmek fikriyle başlamıştır. Ancak ilişkinin dengesi bu uzun soluklu yarışa dayanamayacak kadar hassas olabilir.

Sevdiğiniz kişi, gerçekten iyi bir eş adayı mıdır diye düşünmelisiniz. Eş olmak, ebeveyn olmak farklı özellikler gerektirir.
Öncelikle kendinizden yola çıkın. Siz, iyi bir sevgili misiniz? Bu özelliğiniz, sizi iyi bir eş yapar mı? Evlilik kurumunun nasıl olduğunu hayal ediyorsunuz? Bu hayalinizle, evlilik gerçeği aynı mı?
Sorgulamaya kendinizden başlayın ve yaşam ortağınızı da bu soruların içinde düşünün. Onunla bir ömür geçireceksiniz veya şöyle söyleyeyim; bir ömür geçirebilecek misiniz?
Aşkın büyülü dünyasında, herkes evliliğin hayalini kurabilir ama bu hayalden çıkıp, gerçekten ikinizin bu ortaklığa uygun olup olmadığınıza bakabilmeniz gerekir.



Her insanın hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Böyle anlardan itibaren, hayat tarzı, düşünceleri ve bakış açısı kısmen değişir, insan karakterini şekillendiren olaylar zinciriyle baş başa kalır.
Evlilik bu dönüm noktalarının şüphesiz en önemlilerinden biridir. Çünkü insan evlilikle yeni bir yuva kurar, yeni bir hayata adım atar. Tek kişilik mücadelesi, başkalarının da sorumluluğunu üstlendiği bir beraberliğe dönüşür.
Evliliğe ilk adım, doğru insanı seçme arayışıyla başlar. Çünkü söz konusu olan, madde olarak birliktelikten ziyade, gönül olarak da ortak bir noktada buluşmaktır. Kalpleri ayrı dünyalara ait olan çiftlerin birliktelikleri uzun sürmez, sürse dahi huzurdan uzaktır. 



Bu müessese karşılıklı güven ve sevgiye dayanır. Sevgi ve güvenin tesis edilemediği bir yuva ise yok olmaya mahkumdur.

Allah hepimizin yár ve yardımcısı olsun....