Bu Blogda Ara

11 Ekim 2012 Perşembe


Hayat sen plan yaparken başına gelen şeylerdir.''

''Hayat sen plan yaparken başına gelen şeylerdir.''
Kendinin ne olduğunu bilen insan, bazı kendini bilmezlerin, onun hakkında söylediklerinden etkilenmez.
İnsan kendi kişiliğinde konuşurken çok az kendisidir, ona bir maske ver ve sana doğruyu söylesin. ''

İnsanlık büyük bir hızla tümden yok olmaya doğru sürüklenmektedir.Ekonomik gelişiin giderek insanları tutsak alması, doğaya karşı takınılan düşmanca tavır ve bir atom savaşı tehlikesi, insan soyunu ve dünyayı tehdit etmektedir.
Yeni bir insan ve yeni bir topluma geçişin tek yolu,herşeyi elde etmek,onlara egemen olmak biçiminde beliren ve kar tutkusu, açgözlülük, bir de ihtiras demek olan ”sahip olmak” karakterini terk etmekten geçer.
İnsanlar, onları huzura, mutluluğa ve diğer insan kardeşlerini sevmeye yöneltecek olan ”olmak” biçimli bir dünya görüşüne geçmedikleri sürece,kurtulmaları mümkün değildir.”
"Altın ateşle sınanır, güçlü insanlar zorluklarla."
İnsanlar bir şeyi anlamadıkları anda onu yanlış anlamaya başlarlar.Yanlış anlamaları cehaletlerini gizleme yöntemleridir.
Ey dilim! sen benim hem servetimsin hem felaketim.
Beni bahtiyar eden de sensin, berbat eden de...
Diyorsun ki her şeyden haberim var, her hünere aklım eriyor. Sen her şeyden haberin olduğunu söylüyorsun ama, kendinden haberin yok. Kendinden habersiz olmak kadar büyük bir bilgisizlik yoktur.
Şunu iyi bil ki: Kendi benliğini atmadıkça, ben ve bizden kurtulmadıkça sırlara aşina olamazsın, ötelerden haberi olan meleklerle dostluk kuramazsın.
Yalanlamak ve reddetmek için okuma.!
İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma.!
Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma.!
Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku.!